Tuin 1

Geschiedenis

De woning aan de Wildertstraat 11 is gebouwd omstreeks 1900 als arbeiderswoning behorende bij een grote boerderij van Oomen aan de Bredestraat, zo'n honderd meter verwijderd van de Wildertstraat. De woning, eigenlijk een klein boerderijtje met een stal voor een paar koeien en een varken, werd bewoond door een medewerker van Oomen.

In 1974 kwam de woning te koop, is gedeeltelijk gesloopt, herbouwd, gemoderniseerd en uitgebreid. De woonkamer werd slaapkamer, de stal werd woonkamer en het keukentje werd bij de woonkamer getrokken, bedstedes werden omgebouwd tot badkamer en tot slot werden keuken en garages aangebouwd.

De nieuwe eigenaar, een tuinliefhebber, veranderde de moestuin in een siertuin met veel bloeiende heesters, coniferen en een vijver. In 2000 kon de tuin uitgebreid worden met een perceel grond van 1100 m2. In totaal besloeg het complex toen 2530 m2. De nieuwe tuin werd in dezelfde stijl beplant als de bestaande tuin. Tevens werd een zwemvijver aangelegd van 10 x 25 meter en 2 meter diep.

In 2014 is het huis met ondergrond verkocht en in 2020 opnieuw verkocht. De huidige eigenaren, Frans en Rina van der Graaf, zijn momenteel bezig met de renovatie van de tuin en stellen deze op afspraak open om anderen ook van al het moois dat deze tuin te bieden heeft, mee te laten genieten. Zij hebben de naam De Wildert Tuin en Vijvers bedacht.

Image