Tuin 1

De tuin

Rond het woonhuis zijn drie vijvers, wandelpaden voornamelijk voorzien van kinderkopjes bestrating, twee kassen en een prieeltje aanwezig. Dominerend in de tuin is een grote roodbladige beuk van circa 20 meter hoog. Andere bomen die we in de tuin tegenkomen zijn een Betulus, Catalpa, Fraxinus, Ginkgo, Juglans, Liquidambar, Malus, Morus, Prunus, Pyrus en Salix, Verder zijn veel Coniferen, Ilex, Prunus en Taxus aangeplant als groenblijvende elementen in de winter. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan bloeiende heesters als Amelanchier, Aucuba, Azalea, Budleya, Deutzia, Euonymus, Forsythia, Fothergilla, Hamamelis, Hydrangea, Magnolia, Pieris, Prunus, Rhododendron, Ribes, Sarcococca, Sering, Skimmia, Spirea en Weigelia.

Naast bovengenoemde bomen en heesters zijn een groot aantal plantvakken ingevuld met vaste planten die met name in de zomermaanden een waar kleurenpalet vormen. Uitgangspunt is in ieder geval dat het gehele jaar iets bloeiends in de tuin te vinden moet zijn, ook in de winter.

Achter in de tuin staat een kas waarin we veel planten door zaaien, stekken of scheuren proberen te vermeerderen en op te kweken. Links van de kas is een Japanse tuin gesitueerd. Hierin zijn veel bodembedekkers, enkele Azalea's, bamboe en een klein vijvertje te vinden. Een Japanse tuin heeft een heel andere uitstraling dan een Engelse border. Rust is waar het bij een Japanse tuin om draait in tegenstelling tot de bont gekleurde Engelse borders. Een beperkt aantal planten moet bijdrage aan deze Japanse doelstelling. Daarbij mag een bloeiende Azalea of een mooie Acer natuurlijk wel als blikvanger in de tuin fungeren.

Momenteel zijn nog diverse plaatsen in de tuin die een grote renovatiebeurt behoeven. Onze excuses als nog niet overal alles er tip-top uitziet. Maar dit is meteen voldoende reden om na uw bezoek later nog eens terug te komen.
Image